Навчальний рік на Львівщині завершиться всередині червня.

Про це сьогодні, 16 травня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

«Міністерство освіти дало можливість закладам освіти регулювати тривалість навчального року. Вже нема обмежень, коли навчальний рік повинен був тривати саме 175 днів», - каже він.

Це було зроблено з безпекових міркувань для тих регіонів України, де тривають бойові дії. Там навчання завершиться раніше. Натомість на Львівщині дещо спокійніше, тому діти навчатимуться до середини червня.

Що стосується «останнього дзвоника», то, як він відбудеться і де, будуть вирішувати безпосередньо школи разом з батьками випускників.

«Ми є прихильниками того, щоби це свято відбувалося у тому форматі, в якому воно відбувалося під час епідемії ковіду», - говорить Олег Паска.  

Також він зазначив, що три роки дистанційного навчання показали, що якість освіти в Україні суттєво знизилася. То ж з 1 вересня на Львівщині школи будуть відновлювати формат очного навчання.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», цього літа на Львівщині відбудеться ЗНО, участь в якому візьмуть і переселенці.  

ІА "Вголос": НОВИНИ