[media=134080,134081] 

Сьогодні, 17 серпня, школам Львівщини передали 36 автобусів, повідомили у прес-службі облради. У заході взяли участь міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Львівської облради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Олег Синютка, освітяни області.

Як наголосив у вітальному слові Олександр Ганущин, дуже важливо, щоб ці нові автобуси стали поштовхом до вирішення питання з наповненням змістом опорних шкіл. «З боку обласної ради – цілковита підтримка! Ми всі причетні до цієї події: Міносвіти, обласний і місцевий рівні. Я би дуже хотів, щоб і в інших галузях в нас були такі поступи. Вітаю всіх, що матеріально-технічна база освітянської галузі зросла сьогодні на 36 автобусів, давайте гідно ними розпоряджатися і все буде добре», - сказав очільник облради.

Крім того, Олександр Ганущин подякував міністру освіти і науки Україні Лілії Гриневич за послідовну політику в галузі освіти.

Як підкреслила пані міністр, ці автобуси мають допомогти дітям здобувати якіснішу освіту. «Сьогодні у Львівській області створюються опорні школи, діти старшої школи повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями і мати рівні можливості, незалежно від того, де вони народилися», - сказала Лілія Гриневич. 

Варто зауважити, що автобуси придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки. Загальна вартість транспортних засобів (за результатами електронних торгів) – майже 64 млн грн (37 млн грн – освітня субвенція, 27 млн грн – співфінансування з місцевих бюджетів).

Додамо, що 33 автобуси закуплені для територій (11 ОТГ і 17 районів), а також 3 автобуси для комунальних закладів Львівської обласної ради: Підгірцівська спеціальна ЗОШ-інтернат, Львівський військовий ліцей імені Героїв Крут, Львівське державне училище фізичної культури.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ