Навчання спецназу ЗСУ в серпні засвідчили, що найбільші склади озброєння в Україні не достатньо забезпечені охороною для того, щоб уникнути диверсій противника. Спецназу вдалося залишитися непоміченим і проникнути на всі тестовані військові об'єкти.

Про це написав військовий аналітик Юрій Бутусов на ZN.UA.

"Сьогодні під загрозою диверсії — три стратегічних арсенали: 47-й арсенал Командування Сухопутних військ (Хмельницька область, с. Цвітоха, в/ч А-1358); 222-га центральна артилерійська база боєприпасів (Черкаська область, с. Розсішки, в/ч А-1588); 1322-га артилерійська база боєприпасів (Житомирська область, с. Ушомир, в/ч А-1796)", — повідомив Бутусов.

На один зі складів у Центральній Україні вдалося потрапити навіть удень.

"Викликає серйозне занепокоєння стан менших за розміром складів. У Центральній Україні на один зі складів група спецназу ЗСУ потрапила вдень, відкрито та непомітно, й успішно здійснила навчальну диверсію", — написав експерт.

За його словами, необхідно вжити додаткових заходів щодо посилення безпеки арсеналів та спорудження бетонних укриттів, особливо напередодні президентських і парламентських виборів.

ІА "Вголос": НОВИНИ