Про це пише видання «Факти».

«Я розумію батьків дитини і співчуваю разом з ними. Але, на жаль, дитина була хрещена в церкві, хрещення в якій є недійсним. Цю церкву не визнає весь православний світ», – сказав Євген Молчанов.

Не розчулила священика і мати малюка, яка падала перед ним на коліна.

«Звичайно, мені було її шкода! Я вже кілька днів п'ю заспокійливе, живу на ліках. Вона падала на коліна, це жахливо... Я ледве стримався, щоб самому не стати перед нею на коліна. Але є моменти, які я не маю права не помічати. ​​За це Бог карає, розумієте?», – пояснив Молчанов.

Священик вважає, що якби він відспівав дитину, його б покарав за це Бог.

«Я ще поки до них їхав, готувався до спеціальної служби. Для дітей служба особлива, не така, як для дорослих. Я по дорозі намагався згадати цю службу, але не зміг. Хоча служу 24 роки. І там був не один такий знак... Це треба було, щоб приїхав священик і їм про це сказав. На жаль, не перший раз зустрічаюся з тим, що люди хрестять дітей в Київському патріархаті – і після цього діти гинуть. До мене приходять люди, що хрестили дітей у лжецеркві, і кажуть: «Повели дитину до бабки, а вона сказала, що дитина не хрещена».  Навіть відьми визнають, що такі діти нехрещені, розумієте? Є канони церкви, апостольські правила. Цими правилами керуються священнослужителі по всьому світу. Якби я відспівав цю дитину, владика зняв би з мене сан. Але навіть це не так страшно. Мене б покарав Бог», – підсумував він.

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під'їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були несумісні з життям. Хлопчик помер, його поховали у вівторок, 2 січня.

Священик Московського патріархату під час церемонії поховання відмовився відспівувати дитину через те, що хлопчик був хрещений в Київському патріархаті. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі Іонна Кронштадтського, але там перед ними просто зачинили двері. Обурені діями священиків Московського патріархату запоріжці вчора, 5 січня, несли під церкви цієї конфесії дитячі іграшки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ