Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода»Олег Панькевич. 

«Те, що сьогодні, 28 листопада, під час засідання президії Львівської обласної ради, ми, формуючи порядок денний наступної сесії, не бачимо там питання про передачу замків Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького у комунальну власність – це вже добра новина. Але хочу нагадати, що на минулій сесії це питання з'явилось без попередніх обговорень. Історія цього питання взагалі показує, як керівництво Львівської обласної ради порушує регламент. А тому проблема залишається. І ми не застраховані, що це питання без попереднього обговорення можуть просто винести на розгляд сесії», – пояснив Олег Панькевич.

Депутат Львівської облради також додав, що ті, хто задумав відчуження замків Львівської галереї мистецтв, від цієї ідеї не відмовились. 

«Зараз відчувається, що стосовно замків Возницького тривають підкилимні домовленості. Ми реагуватимемо і контролюватимемо це питання. Ми пригадуємо, як недавно відбувався круглий стіл, куди приїжджав представник з Міністерства культури. І саме його поведінка мені нагадувала не позицію людини, яка хоче вберегти історичні та культурні пам'ятки, а радше – керуючого, який займається не завжди хорошими справами. Таке враження, що вони, як круки, налетіли на ці замки, бо там ще можна щось відхопити», – наголосив свободівець.

Олег Панькевич також зазначив, що не всі питання, які розглядатимуться на сесії Львівської обласної ради, є законними.

«У  цьому порядку денному майбутньої сесії, який затвердила президія, є питання, які побіжно пов'язані із проблемою довкола замків Возницького. Зокрема, які стосуються надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою  щодо відведення земельних ділянок у м. Жовкві та ін. У цих питаннях немає згадок про замки, але у них закладений принцип, який порушує права місцевих громад. Бо надання таких дозволів – це функція саме органів місцевого самоврядування. І ми з цього приводу робитимемо відповідні звернення. Можливо, у майбутньому навіть звернемось до суду. Бо такі дії – це підготовка до подальших незаконних оборудок», наголосив депутат Львівської облради від ВО «Свобода».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ