Понад тисячу львів'ян отримали травми на вулицях Львова протягом січня. Найчастіше такі випадки траплялися на проспекті Червоної Калини та на вулиці Володимира Великого.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі Першої ТМО Львова.

Так, протягом минулого місяця травмпунктів Першого медичного об'єднання Львова звернулася 1371 особа: 739 осіб до 8-ї лікарні та 571 до лікарні швидкої допомоги. Це на 411 пацієнтів більше, ніж торік. Тобто, майже на третину

Аби надати допомогу усім постраждалим,  травматологи Першого медоб’єднання Львова використали майже 8 кілометрів гіпсу. Цього вистачить, щоб 6 разів обмотати проспект Свободи у Львові - від Оперного театру до пам’ятника Міцкевича.

Більшість з тих, хто падав на вулиці, чоловіки - 60% від усіх звернень. Рекордсменами по переломах у січні були передпліччя - 45% усіх звернень. Ще 25% - це зламані шийки стегна і 20% - нижніх кінцівок.

Найбільше звернень у травмпункті 8-лікарні було 3 січня: черговий лікар прийняв 40 осіб.

Лікар-ортопед відділення невідкладної медичної допомоги лікарня Святого Луки Валерій Ласлофі згадує, що того дня, 3 січня, ледь зміг відмити руки від гіпсу.

«Люди, які звертаються, кажуть, що падають, бо – слизько. Вулиці не посипані. Того дня, 3 січня, була ожеледиця», - каже він.

Багатьох пацієнтів тоді довелося госпіталізувати. Дехто з них проведе в лікарні від місяця-півтора до трьох місяців і ще два-три тижні витратить на реабілітацію.

Один із найскладніших випадків трапився 9 січня. Літня пані під час падіння на вулиці отримала відкритий перелом гомілки. Її довелося терміново оперувати. Ортопед-травматолог стаціонарного відділення лікарні Святого Луки Володимир Баляс того дня прооперував 12 пацієнтів і провів у операційній час з 8 ранку до 4 ночі.

«Найчастіше довелося оперувати жінок, віком від 50 років і старші. У старших жінок кістки більше ламаються», - говорить він.

Найчастіше трапляються травми ніг. Покликаючись на власний досвід, лікарі кажуть що найбільше львів'яни травмуються у січні. 

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», Львівщина лідирує з захворюваності з ковіду.

ІА "Вголос": НОВИНИ