Мільйонер Аррон Бенкс, причетний до фінансування інформаційної кампанії за вихід Великобританії з ЄС, не менше 11-ти разів зустрічався з послом Росії Олександром Яковенком. Про це повідомляє 112.ua за даними The Guardian.

За даними ЗМІ, зустрічі відбулися перед референдумом щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу, і протягом двох місяців після нього.

У документах, які запропонувала перевірити газета The Observer, йдеться, що російське посольство зробило ще чотири запрошення, але невідомо, чи були вони прийняті.

У виданні відзначили, що в останні роки Бенкс стверджував, що зустріч з послом була лише одна, «під час ланчу з випивкою», але The Observer з'ясувала, що зустрічі були неодноразовими.

Після цього Бенкс розповів парламентської комісії, що зустрічався з послом «два або три рази», а минулого тижня після публікації в New York Times зізнався в четвертій зустрічі.

The Observer навів докази ще семи зустрічей, але Бенкс це ніяк не прокоментував.

Як писав «Вголос», Аррон Бенкс визнав, що передав послу РФ у Лондоні Олександру Яковенку номер команди Дональда Трампа після його перемоги на виборах у США.

Раніше повідомлялось, що мільйонер Аарон Банкс кілька разів зустрічався з російськими дипломатами напередодні референдуму про вихід Великобританії з ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ