Найгірше в українській економіці вже точно в минулому, – на цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у зверненні до учасників Українського фінансового форуму.

«Хай там як, але статистика – головний свідок тому, що найгірше в українській економіці вже точно в минулому. Зазнавши надзвичайно потужного удару – через війну, агресивне закриття Росією донедавна найбільшого нашого ринку і навіть через російську блокаду експорту в треті країни – ми не просто вистояли, не просто уникли дефолту. Ми – заклали основу для сталого розвитку», – йдеться у тексті звернення.

За словами Порошенка, шлях до відновлення нашої економіки розчистили жорсткі антикризові кроки, макрофінансова стабілізація, зниження податкового навантаження, дерегуляція, антикорупційні заходи, відкриття нових зовнішніх ринків.

Президент також підкреслив, що ВВП зростає вже шість кварталів поспіль після чотирнадцяти кварталів падіння. 

«Впевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають і ті сигнали, які ми отримуємо із бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану самих підприємств. Відповідно до дослідження, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, індекс інвестиційної привабливості України нарешті покинув негативну площину і став найвищим за шість років, включаючи довоєнні.  Опитані цією ж асоціацію підприємства планують у наступному році розширення виробництва, збільшення зарплат і створення нових робочих місць», – стверджує голова держави.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ