Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів відповідальний секретар приймальної комісії НУ «Львівська Політехніка» Роман Шуляр.

«Загалом на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» вступники подали 30 тисяч заяв, на здобуття ступеня «бакалавра» на базі молодшого спеціаліста і на магістратуру – 15 тисяч заяв, зазначив він. Загалом серед усіх цих заяв маємо зарахованих зараз і на бюджетну, і на комерційну форму навчання понад 4 тисячі бакалаврів і понад 4 тисячі магістрів».

Також він розповів, що цьогоріч в університеті діє нестандартна процедура заповнення вакантних місць.

«Зокрема, у нашому університеті 248 осіб попри те, що отримали бюджетні місця, не зголосилися у нас навчатися. Це особи, які навмання подавали заяви – з центральної та Східної України здебільшого, – але вирішили до Львова на навчання не їхати, додав Роман Шуляр. Така проблема є кожного року. Відтак вакансії використовуємо для пільгових категорій вступників – для переведення їх на бюджет, а також для переведення «комерційників» технічних спеціальностей. Відтак ми «позбулися» близько 120 комерційних місць на технічних спеціальностяз».

За його словами, з 11 серпня триває активна фаза додаткової вступної кампанії, оскільки основна сесія вже завершилася. «Вже маємо біля 300 заяв. Є попит традиційно на IT-спеціальності, право, економіку тощо. Також цьогоріч ми прийняли з Криму 15 осіб. Загалом 28 переселенців з Криму та Донбасу навчатимуться у нас за державні кошти», – резюмував відповідальний секретар приймальної комісії НУ «Львівська Політехніка». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ