Про це пише УНН.

Виявляються підробки найчастіше при великих перерахунках коштів, при обміні валют, при вилученні грошей з банкоматів та купівлі коштів у так званих «мінял» чи незаконних обмінниках.

«Більша частина вилучається при інкасації в банкоматах та терміналах», - повідомив начальник відділу протидії злочинам у фінансовій, банківський сферах та зовнішньоекономічній діяльності Департаменту захисту економіки Національної поліції України Руслан Стрембіцький.

При цьому, за словами правоохоронця, найчастіше підробки виявляються в таких регіонах як Одеська область, приморський регіон загалом та на західній Україні (Львів, Закарпаття, Волинь).

Стрембіцький звернув увагу на те, що близько 80% всіх підроблених купюр, приходять до України з Європи та країн Близького сходу.

«На таких купюрах зазвичай відсутні частина водяних знаків, залежно від якості. При цьому на дотик і зовнішній вигляд фальшиву купюру відрізнити важко. Трапляються випадки, коли високоякісні підробки можуть пропускати апарати по перевірці коштів, - пояснив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ