У Державному бюро розслідувань (ДБР) підтвердили, що у справі Ігора Гринкевича є ще одне кримінальне провадження, пов'язане з фірмами, які мали забезпечувати Сили оборони одягом та білизною.

Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

«Є ще одне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних Сил України. Так як ми з вами розуміємо, що ці компанії в умовах повномасштабного вторгнення виграли 23 тендери, то ці всі тендери і сам товар, який мав постачатися до ЗСУ зараз перевіряється», – сказала Сап'ян.

Наразі у цій справі ведеться досудове розслідування. 

Зазначається, що у фірмах, які працювали з Міністерством оборони та були зобов'язані забезпечувати якісним одягом та білизною ЗСУ, а також у сім'ї львівського бізнесмена були проведені обшуки і на майно було накладено арешт.

Нагадаємо, слідство оприлюднило деталі затримання львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який намагався дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю Держбюро розслідувань за зняття арешту з майна його компаній, які фігурують у іншому кримінальному провадження про розкрадання на закупівлях Міноборони.

Сам Ігор Гринкевич поки що підозрюваним у цій справі не є. За даними слідства, бізнесмен спілкувався у месенджері з співробітником ДБР, пропонував йому хабар і організував зустріч на заправці, однак правоохоронець здав повідомив про це в поліцію.

Наразі Гринкевич перебуває у СІЗО, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ