Про це йдеться в судовому рішенні Подільського районного суду Києва від 7 серпня.

Зокрема, НАЗК 30 червня склало акт за підсумками аналізу звіт КПУ про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 1-й квартал 2017 року. Було встановлено низку порушень, допущених Комуністичною партією в особі її керівника Симоненка при отриманні грошових внесків на користь політичної партії.

НАЗК просить суд притягнути комуніста Симоненка до відповідальності за ст. 212-15 (порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії) Кодексу про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 70 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1 190-1700 гривень).

Протокол про адміністративне правопорушення ще 28 липня направили на розгляд до Подільського районного суду Києва. Проте суд відмовився розглядати цей документ, наголосивши, що справи про адміністративні правопорушення розглядаються за місцем скоєння правопорушення, а офіс КПУ, швидше за все, функціонує не за адресою вул. Борисоглібська, 7 у Подільському районі, а по вул. Ванди Василевської, 7 у Шевченківському районі столиці.

Таким чином, справу повернули в НАЗК для передачі до належного суду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ