Про це в ході брифінгу, заявила глава НАПК Наталія Корчак, повідомляє канал «112 Україна».

«Ви всі знаєте, що зараз проводиться позапланова перевірка партії «Батьківщина», у нас є матеріали, які досліджуються щодо інших партій, які перебувають на державному фінансуванні. Ми вступили в активну фазу нашої діяльності, і ця фаза не менш небезпечна, ніж система е-декларування», - заявила Корчак.

«Те, що звучить слово «Батьківщина», не має ніякого стосунку до принципу упередженості, це саме той момент, коли до нас звернулися представники громадської організації «Чесно», надали нам інформацію, ми зробили виїзну перевірку цієї інформації і, встановивши певні обставини, проводимо вже позапланову перевірку самої партії, щоб дати висновок за результатами аналізу звіту цієї партії протягом цілого року», - запевнила глава агентства.

Заступник керівника департаменту з питань запобігання політичній корупції Олег Ситник запевнив, що вже встановлено факт.

«Факт вже встановлено, є певні докази, що певні особи не робили внесків на користь партії, а політична партія звідкись мала їхні персональні дані і відзначала їх у своєму звіті. Загальна сума не дуже велика, від кожної особи приблизно від 5-6-8 тис., там близько 10 осіб», - заявив він.

Нагадаємо, як писав «Вголос» в Україні є перше рішення суду про конфіскацію у політичної партії «УКРОП» 468 тисяч 946 гривень через порушення правил внесків від фізичних та юридичних осіб.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ