Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про запобігання корупції» прийняття антикорупційних програм є обов’язковим, зокрема, у центральних органах виконавчої влади. При цьому строк затвердження таких антикорупційних програм завершується щороку до 1 березня.

Станом на 3 липня 2017 року антикорупційні програми  окремих органів, у тому числі й Укравтодору, на погодження до Національного агентства не надійшли.

Окрім того, Укравтодор проігнорував запит Національного агентства та порушив вимоги статті 12 Закону України «Про запобігання корупції».

У зв’язку у НАЗК було прийняте  рішення про початок проведення позапланових перевірок відповідно до Порядку проведення перевірок Національним агентством.

За результатами перевірки в Укравтодорі Національне агентство винесло припис в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Новаку С.Р. стосовно:

 Усунення порушень Закону в частині затвердження антикорупційної програми Укравтодору на 2017 рік та надання її на погодження до Національного агентства, а також надання інформації та документів на запит Національного агентства від 05 липня 2017 року.
Проведення службового розслідування з метою з’ясування причин та умов порушення посадовими особами Укравтодору вимог частини першої статті 19 Закону
Притягнення до дисціплінарної відповідальності винних осіб за результатами проведеного службового розслідування.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 18846 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Станом на 1 вересня 2017 року на погодження до Національного агентства від органів влади надійшла 101 антикорупційна програма, з них: від міністерств – 17, від інших центральних органів виконавчої влади – 42, від обласних, міських державних адміністрацій – 24, від інших органів влади – 18.

ІА "Вголос": НОВИНИ