Під час півмарафону Run Ukraine у Львові загинув 23-річний хлопець. Відомо, що він бігав з критичними показниками пульсу.

Про це повідомив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ЛМР Антон Нікулін у фейсбук.

«Друзі, вдалося дізнатися інформацію про 23-річного хлопця Микиту, який, на жаль, передчасно зійшов не тільки з напівмарафону, а й з свого життя… Микита не був професійним спортсменом, а самоучкою-аматором, працював айтішником. Бігав з високим пульсом (175-189), а такі показники, за словами медиків, уже є критичними. Такий пульс лікарі прирівнюють до »червоної« зони та не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на прийняття енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму», - написав Антон Нікулін.
Він також зазначив, що 15-ти кілометрову дистанцію юнак пробіг дуже швидко, встановивши власний рекорд. Проте з усіх сил прагнув його покращити на дистанції 21 кілометра. Таким чином, він біг до фінішу на межі своїх можливостей.

Варто зазначити, що організатори напівмарафону фінансово допомогли сім'ї загиблого. Його тіло вже відправили до Черкас для поховання.

Що відомо про трагедію

У неділю, 27 червня, під час проведення Львівського півмарафону раптово помер учасник забігу.

Так, одному з учасників, 23-річному бігуну, стало погано за 200 метрів до фінішу. Реанімаційні зусилля медиків, які чергували на трасі проведення півмарафону, результату не дали. Хлопець помер у кареті «швидкої допомоги».

Як повідомив "Вголосу" директор Центру екстреної медичної служби Львівської області Андрій Васько, марафонцеві стало зле біля пам'ятника Шевченка.

Хлопець неодноразово брав участь у марафона та перебував у хорошій фізичній формі, проблем з серцем не мав.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ