Мова як про психологічні фактори, так і фізіологічні, пише elitedaily. 

Українські ж медики поділяють думку британських фахівців.  Серед причин, чому лютий найгірше впливає на організм людини,  закінчення свят, а  отже й мотивації. Попереду залишається ще чималий відрізок часу,  котрий супроводжуватиметься холодом, до якого належить і  березень. Та й імунна система виснажилась у боротьбі з вірусами 
і застудами. 

Все це в сукупності є причиною того, що у цей період людина просто таки не може вставати вранці з ліжка і почувається вкрай втомленою.

«Серед причин, котрі змушують людину погано сприймати найкоротший місяць, втомленість через гіподинамію (знижена активність). Але загалом мова швидше про так би мовити психологічну ломку, розповів виданню «Добрий лікар»   Сергій Сапєгін, лікар - терапевт, спеціаліст з клінічної імунології Київського центру клінічної імунології.  Медики радять людям  концентрувати свою увагу на тому, що лютий все-таки є перехідним періодом. Вже у березні помітно збільшиться  тривалість світлового дня, що дає можливість вести більш активний спосіб життя.

До того ж, за словами Євген Заїка, професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна  в лютому, згідно із даними статистики, народжується найбільше довгожителів і талановитих людей. Отже,  бодай щось хороше є і в цьому місяці, та й триває він найменше.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ