Лікарі не рекомендують спати вночі на боці, оскільки це може стати причиною печії та болі у суглобах.

Про це пише orthodox.od.ua.

Як стверджують учені, найкраще спати на спині. В цьому випадку організм людини справді відпочиває та набирається сил. При цьому потрібно використовувати подушку, завдяки якій голова буде перебувати на одному рівні з тулубом.

При засипанні на правому боці придавлюється стравохідний сфінктер і відбувається затримка кислоти в шлунку. В результаті можна заробити печію.

При відпочинку на лівому боці таких проблем не виникає, але в будь-якому випадку засинати найкраще на спині.

Найшкідливішим вважається тривале лежання на животі. В цьому випадку відбувається натискання на життєво важливі органи і людина може посуватися кепсько.

Однак спання на спині має один істотний недолік: така поза здатна викликати апное. Незважаючи на ці рекомендації, науковці радять частіше прислухатися до сигналів свого організму. Якщо лежати в якійсь позі незручно, то краще відмовитися від неї, навіть якщо з медичної точки зору вона доцільніша.

Також фахівці радять спати від семи до дев'яти годин на добу. Тут строгих правил бути не може, адже все залежить від потреб конкретного організму. За наявності проблем зі сном лікарі рекомендують візуалізувати пляж або приємну спокійну обстановку навколо. Для поліпшення якості нічного відпочинку потрібно регулярно виконувати фізичні вправи. Безпосередньо перед сном найкраще зробити пішу прогулянку на свіжому повітрі.

ІА "Вголос": НОВИНИ