Американський журнал Forbes оприлюднив рейтинг ста найвпливовіших жінок світу.

Так, його восьмий рік поспіль очолила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Друге місце, порівняно з минулим роком, також залишилося незмінним — його посідає прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей.

Третє місце у списку отримала директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

"Жінки у списку топ-100 найвпливовіших у світі представляють шість категорій: політика, бізнес, технології, фінанси, медіа та розваги, благодійність", — пише видання.

До першої двадцятки Forbes увійшли переважно керівники бізнесу: гендиректор виробника автомобілів General Motors Мері Барра (4-те місце), головний виконавчий директор Youtube Сьюзен Войчицька (7-ме місце) і голова ради директорів фінансово-кредитної групи Santander Ана Ботин (8-ме місце).

Дебютували в рейтингу 19 жінок. Серед них:  прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич, американська тенісистка та дизайнер одягу Серена Вільямс, фінансовий директор групи Alibaba Меггі Вей Ву й інші.

До рейтингу не ввійшла Гілларі Клінтон, котра 2017 року опустилася з 63-ї позиції на 65-ту сходинку та не увійшла до рейтингу 2018 року вперше з моменту його створення 2004-го. Перша донька президента Дональда Трампа Іванка Трамп залишилася у першій 25-ці, але також втратила три позицій й опинилася на 21-му місці.

ІА "Вголос": НОВИНИ