Ми склали короткий список продуктів, які лікарі не радять вживати разом з чаєм, пише інтернет-видання newsyou.info.

 

Чай з цукром

Немає однозначної відповіді відносно цього «дуету». Одні вчені вважають, що цукор в чаї може розвивати у людини онкологічні хвороби. Інші ж експерти вважають, що цукор шкодить тільки в чорному чаї. Цукор не утилізує корисні властивості зеленого чаю, а навіть навпаки - посилює їх.

Чай з молоком

У чаї дуже багато катехінів - природних антиоксидантів. Саме вони нейтралізують дію вільних радикалів, які руйнують клітини і викликають злоякісні пухлини.

Крім цього, катехіни перешкоджають розвитку діабету і хвороб серцево-судинної системи. Коли ми додаємо молоко в чай ​​- більшість цих корисних властивостей просто зникає.

Чай з лимоном

Це традиційна допомога при застуді, проте мало хто знає, що додавати лимон в гарячий чай не можна. Під впливом високих температур руйнуються вітамін С та інші цінні компоненти. Щоб чай з лимоном приносив якусь користь, краще почекати поки напій трохи охолоне.

Чай з медом

Мед набагато корисніше цукру, проте знову ж таки - кидати його в дуже гарячий чай не можна.

При температурі вище 40 ° С в меді повністю руйнується фермент діастаза. Якщо ж температура вище 60 градусів - то фруктоза, яка в ньому міститься, окислюється і перетворюється в канцероген. Вони здатні спровокувати розвиток онкологічних пухлин в органах травної системи.

ІА "Вголос": НОВИНИ