Ми склали короткий список продуктів, які лікарі не радять вживати разом з чаєм, пише інтернет-видання newsyou.info.
Чай з цукром
Немає однозначної відповіді відносно цього «дуету». Одні вчені вважають, що цукор в чаї може розвивати у людини онкологічні хвороби. Інші ж експерти вважають, що цукор шкодить тільки в чорному чаї. Цукор не утилізує корисні властивості зеленого чаю, а навіть навпаки - посилює їх.
Чай з молоком
У чаї дуже багато катехінів - природних антиоксидантів. Саме вони нейтралізують дію вільних радикалів, які руйнують клітини і викликають злоякісні пухлини.
Крім цього, катехіни перешкоджають розвитку діабету і хвороб серцево-судинної системи. Коли ми додаємо молоко в чай - більшість цих корисних властивостей просто зникає.
Чай з лимоном
Це традиційна допомога при застуді, проте мало хто знає, що додавати лимон в гарячий чай не можна. Під впливом високих температур руйнуються вітамін С та інші цінні компоненти. Щоб чай з лимоном приносив якусь користь, краще почекати поки напій трохи охолоне.
Чай з медом
Мед набагато корисніше цукру, проте знову ж таки - кидати його в дуже гарячий чай не можна.
При температурі вище 40 ° С в меді повністю руйнується фермент діастаза. Якщо ж температура вище 60 градусів - то фруктоза, яка в ньому міститься, окислюється і перетворюється в канцероген. Вони здатні спровокувати розвиток онкологічних пухлин в органах травної системи.
ІА "Вголос": НОВИНИ