Нова диетологічна концепція така: людському організму необхідні не тільки «корисні» жири, але і «шкідливі», пише «ТОнеТО».

Навіть так звані шкідливі (насичені) жири мають право зайняти гідне місце в здоровому харчуванні. Таку точку зору відстоює авторитетний американський дієтолог Кеті Шилдс.

«Організму потрібні не тільки корисні жири, які містяться в горіхах і в рибі, а й «шкідливі», з тих продуктів, які зазвичай не рекомендуються дієтологами до вживання. Як показало недавнє дослідження, такі жири в невеликій кількості нормалізують рівень холестерину в крові, а також покращують обмін речовин», – заявила Шилдс.

Експерт склала список продуктів, що відрізняються високим вмістом жиру, але тим не менш необхідних в харчуванні людей. До цього переліку увійшли жирні молочні продукти, вершкове масло, органічний бекон, жовтки, какао-масло, кокосове і арахісове масло, а також чорний шоколад.

Дієтолог стверджує: в помірній кількості ці жири посприяють забезпеченню організму необхідною йому енергією і виявляться тим елементом клітин, який фізіологічно потрібен для засвоєння жиророзчинних вітамінів і підтримки роботи нервової та імунної систем.

ІА "Вголос": НОВИНИ