Про них розповідає The challenger.

Випивайте склянку води перед тим, як пити каву

Одні вчені вважають, що кава зневоднює організм, інші – що ні. Швидше за все це залежить від особливостей організму, фізичної активності людини і інших чинників. Але ми знаємо напевно – випиваючи каву, ми забуваємо про воду. Навіть якщо не брати до уваги зневоднення, стакан води перед кави допоможе виробити здорову звичку. А якщо ви вирішили позбутися від кавової залежності, вода допоможе заповнити шлунок – тоді ви вип'єте менше кави.

Не додавайте цукор

Про те, що цукор шкідливий, знають всі. Але як від нього відмовитися? Для початку перестаньте додавати цукор в кожен напій. Справжній смак кави розкривається саме в чистому вигляді, без будь-яких добавок. Так ви не тільки збережете фігуру, а й станете кавовим гурманом.

Відмовтеся від «корисних» підсолоджувачів

Навіть якщо підсолоджувачі містять нібито нуль калорій, це не робить їх автоматично корисними. Навпаки: найпоширеніші замінники цукру – аспартам, сахарин, сукралоза, сорбіт – небезпечні для вашого здоров'я. Аспартам утворює в організмі канцерогени, а сукралоза стає токсичною при нагріванні. Якщо ви готуєте каву вдома, можете замінити цукор натуральними сиропами, наприклад з топінамбура або агави. Вони такі ж солодкі, як цукор, але безпечні для організму і мають приємний карамельний присмак. А в кафе або зовсім ігноруйте пакетики з цукром, або замовляйте замість кави свіжовичавлений апельсиновий сік – він солодкий сам по собі.

Перейдіть на рослинне молоко

Деякі дослідження доводять, що звичне багатьом коров'яче молоко негативно впливає на людський організм. Воно уповільнює травлення і може привести до розвитку пухлин через велику кількість гормонів. Крім штучних гормонів до складу молока входять натуральні гормони росту. Теляті вони допомагають швидше вирости, а у людини можуть викликати появу злоякісних утворень. Крім того, багато людей страждає від непереносимості лактози. Не знаючи цього, вони можуть постійно мучитися алергією та нетравленням і навіть не підозрювати, в чому справа. Відмовтеся від тваринного молока на користь рослинного. Воно містить вітаміни і мінерали рослин, при цьому має приємний вершковий смак. Найсмачніші «молочні» варіанти – мигдальне, кокосове і рисове молоко. Багато кав'ярень зараз пропонують кілька видів рослинного молока, так що відмова від коров'ячого не завдасть ніяких незручностей.

Додавайте корицю та інші спеції

Кориця, ваніль, імбир і кардамон зроблять каву кориснішою і додадуть їй неймовірний смак і аромат. Кориця і кардамон покращують травлення, ваніль підвищує настрій і покращує роботу мозку. Корицю можна додавати в порошку або опускати паличку кориці в каву на пару хвилин. Аромат ванілі теж найкраще розкривається зі стручка, опущеного в напій. Спеції перетворюють звичайну каву в вишуканий східний напій – спробуйте!

ІА "Вголос": НОВИНИ