Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, пише «Інтерфакс».

«22 лютого труну з тілом Віталія Івановича Чуркіна буде відправлено до Росії і вона має прибути регулярним рейсом російських авіаліній в супроводі рідних у Москву 23 лютого», – сказала Захарова.

«Жалобні заходи в Москві, в ході яких наш народ зможе попрощатися з Віталієм Івановичем Чуркіним, заплановані на 24 лютого», – додала вона.

За словами Захарової, колеги по дипкорпусу та ООН зможуть попрощатися з Чуркіним в Нью-Йорку в сьогодні, 22 лютого. Крім того, офіційний представник МЗС заявила, що найближчим часом відбудеться засідання Генеральної Асамблеї ООН, присвячене російському постпредові.

У Москві наполягають на тому, щоб дані експертизи причин смерті Віталія Чуркіна передавалися американською стороною по офіційних каналах.

«Ми вважаємо, що дана інформація повинна передаватися російській стороні, перш за все, по офіційних каналах, для того, щоб була поінформована сім'я, його рідні в першу чергу повинні дізнатися про результати експертизи», – сказала Захарова.

Вона зазначила, що в Москві «з подивом ознайомилися з витоками в засобах масової інформації США, в яких говорилося про хід дослідження причин смерті російського постпреда».

Нагадаємо, постпред Росії при ООН Чуркін помер в понеділок у Нью-Йорку у віці 64 років. Американські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що він перебував у російській місії на 67 вулиці, коли йому стало погано через проблеми з серцем близько 9:30 за місцевим часом. Як пізніше повідомив заступник постпреда Росії при ООН Володимир Сафронков, після того, як послу стало погано, його доставили в Пресвітеріанський госпіталь Нью-Йорка, де дипломат помер.

За даними представника російської місії, чиї слова наводить телеканал CBS News, Чуркін, можливо, помер від серцевого нападу. Однак офіційна причина смерті поки не названа.

ІА "Вголос": НОВИНИ