Дослідники з університету Гарварда змогли встановити, який же продукт є кращим для зняття стресу. Як виявилося, мова йде про одне-два яйця на сніданок, адже вони можуть дати людині ефект блокування різкого викиду наднирковими адреналіну, який також називають гормоном стресу. Дослідники для встановлення всіх подробиць залучили три групи добровольців, які вживали на сніданок найрізноманітніші продукти, пише «Хроніка.інфо».

Протягом місяця одна з груп регулярно їла вранці різні страви з курячих яєць, іншим давали вівсяні пластівці грубого помелу, а третім – вівсянку швидкого приготування. В результаті вдалося встановити, що вживання на сніданок одного - двох яєць ефективно підвищує стресостійкість людини. Подібне блокування, за словами вчених, забезпечує організм чистим білком і цілим рядом елементів, що містяться в жовтку.

У свою чергу, вживання вівсяних пластівців швидкого приготування робило людей особливо вразливими перед стресом. Цей продукт, за словами дослідників, негативно впливає на рівень цукру в крові: після поїдання таких пластівців цукор в крові спочатку підвищується, а потім різко падає. Примітно і те, що користь від курячих яєць для психіки людини була підтверджена і дослідженнями вчених з Колумбійського університету.

Вони змогли встановити, що вживання омлету на сніданок «загартовує» нервову систему, роблячи її більш стійкою до раптових зовнішніх подразників.

ІА "Вголос": НОВИНИ