Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Трьом посадовцям керівного складу «Збиранки» повідомили про підозру у порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Досудове розслідування у справі вже завершили, підозрюваним надали доступ до матеріалів кримінального провадження, а це загалом 200 томів. Після того, як вони ознайомляться з документами, обвинувальний акт скерують до суду.

Підозрюваним загрожує ув'язнення на термін до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років. Триває досудове розслідування щодо посадових осіб відповідного департаменту Львівської міської ради, на яких покладались обов'язки щодо здійснення контролю за роботою ЛКП «Збиранка», а також посадових осіб органів Державної служби з надзвичайних ситуацій при гасінні пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні поточного року.

Як відомо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ