Про це в інтерв’ю «Громадському радіо» розповіла директор фонду «Демографічний ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Практично у всіх регіонах України, крім Донбасу, мешканці почувалися щасливими або періодично щасливими. Майже 59% українців сказали, що були щасливі в 2017 році. Такі результати показало опитування, яке провели спільно фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київський міжнародний інститут соціології.

Найщасливіші українці живуть у Західних регіонах України, там число задоволених життям перевищило 68%. У центральній частині України щасливих теж багато – 57%, в Південних областях країни – приблизно половина, всього 51%, і в Східних регіонах – 55%. Найгірша ситуація на Донбасі, там щасливих виявилося тільки 27%, а ось нещасних набагато більше – 64%.

«В основному щасливими, згідно з нашим опитуванням, почуваються у всіх регіонах, за винятком Донбасу. Донбас – це взагалі сумний регіон. Вони і не відчувають себе щасливими, і серед відчуттів, які виникають у них, коли вони думають про Україну, на першому місці тривога і безвихідь. Тому дуже потрібно з цими людьми працювати. Тут ще грає роль і вік населення. Сільське більш літнє, тому це відіграє велику роль. Сільське населення більше песимістично налаштоване, але з іншого боку, вони теж відчувають себе щасливими», – розповіла Ірина Бекешкіна.

І практично всі регіони виявилися солідарні в упевненості або надії на те, що наступний рік буде кращим, ніж попередній.

ІА "Вголос": НОВИНИ