Про це повідомляє портал «Знай».

Стаття приурочена до річниці початку російської військової операції в Сирії. Як пише автор публікації Юліан Рєпке, на цю брехню попалася більшість західних політиків, у результаті чого Сирія сьогодні перебуває на краю прірви.

10 місце. Військова операція в Сирії – лише повітряна підтримка сирійської армії

Спочатку це була офіційна заява. Лише пізніше Росія дистанціювалася від цієї «першої великої брехні», заявивши, що військова операція спрямована проти «Ісламської держави» і інших терористичних угруповань».

9 місце. У Сирії задіяні лише ВКС (військово-космічні сили) Росії

Тодішній глава Адміністрації Президента РФ Сергій Іванов заявив, що в Сирії «не буде ніякої наземної операції». Проте зараз відомо, що в провінціях Хомс, Латакії та Алеппо сьогодні задіяні російські військові. Кремль називає їх «консультантами», «саперами» і «спостерігачами за режимом перемир'я». Проте насправді вони воюють на стороні армії Асада.

8 місце. ВКС РФ атакують позиції «ІД» в Ракку

На початку військової операції в Сирії Москва регулярно публікувала відеозаписи своїх авіаударів. Вони мали довести, що на прицілі у Росії – терористи. Однак, як стало відомо виданню, ці удари були на відстані 250 км від об'єктів, заявлених відомством. Згодом Росія почала все рідше публікувати подібні відео.

7 місце. Російські ВКС не завдають авіаударів по лікарнях

«Лікарі без кордонів», «Human Rights Watch», «Amnesty International» та інші організації у доповідях звинувачують росіян у цілеспрямованому руйнуванні лікарень. Тільки в липні 2016 року було зруйновано 43 медичні установи.

6 місце. У грудні 2015 року Росія нанесла авіаудари по нафтових родовищах на підконтрольній «ІД» території

«Це особливо зухвала брехня і військовий злочин вищого порядку», – зазначається в статті. Адже експерти, що вивчили ці фотографії, заявили, що авіаудари були здійснені по зернових елеваторах і водоочисних установках. Це все - життєвоважливі об'єкти цивільної інфраструктури.

5 місце. Росія хоче миру

До таких заяв Москва вдається при будь-якому зручному випадку, звинувачуючи в сирійській різанині кого завгодно, але тільки не себе.

4 місце. Твердження Москви про те, що терористи «ІД» присутні на всій території Сирії

Росіяни атакували різні райони країни. І тільки коли російському керівництву стало зрозуміло, що подібна брехня не спрацює, воно вдалося до нового трюку: всю сирійську опозицію записали у терористи, що діють від імені Джебхат ан-Нусра.

3 місце. США підтримують «ІД»

Як пише журналіст «Bild», це особливо абсурдні вигадки. «США очолюють найефективнішу міжнародну коаліцію проти «ІД», – написав автор. Насправді, такі звинувачення Кремля мають приховати той факт, що «ІД» продовжує залишатися одним із найважливіших торговельних партнерів підтримуваного Москвою режиму Асада.

2 місце. Заяви Кремля про виведення військового контингенту із Сирії

Про це Путін заявив ще 15 березня. Проте, як інформує видання, через три місяці Асад і Путін взяли Алеппо у щільне кільце, у вересні диктатор оголосив про повний контроль над містом, що стало можливим завдяки щоденним інтенсивним авіаударам російських ВКС.

1 місце. Від російських бомб не загинув жоден мирний сирієць

«Ця брехня затьмарює всю іншу смертоносну неправду. За повідомленнями однієї із неурядових організацій, у результаті російських авіаударів загинуло 2888 мирних жителів. Із них 795 дітей», – йдеться в статті.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ