У тих жінок, які носять бюстгальтер упродовж усього дня, схильність до захворювання на рак молочної залози в 125 разів вища, ніж у жінок, які не користуються ним, пише newsyou.info.

Багато жінок носять бюстгальтер не тільки для того, щоб він підтримував груди, – з його допомогою бюст піднімають або роблять візуально «пишнішим». Але саме за це вчені критикують сучасні бюстгальтери і настійно радять не використовувати нижню білизну для створення привабливих ефектів.

«Після проведення численних опитувань і тестування в групах ризику з'ясувалося, що ймовірність захворіти на рак молочної залози у жінок, які не користуються бюстгальтером, в 21 раз менша, ніж у всіх інших. Ризик появи раку грудей жінок, які ​​носять бюстгальтер півдня на 10 відсотків більший в порівнянні з тими, хто не носить його взагалі. У тих, хто носить бюстгальтер весь день – в 125 разів вищий», – повідомили дослідники.

Найбільш серйозними факторами, що підвищують ризик раку грудей, фахівці назвали звичку спати в бюстгальтері, а також носіння дуже тісного бюстгальтера.

За їх словами постійне здавлювання може істотно зашкодити тканинам молочних і лімфатичних залоз. Про це в тому числі потрібно пам'ятати любителькам тугих спортивних бюстгальтерів – така модель білизни, на думку лікарів, занадто сильно сплющує груди.

Експерти порекомендували жінкам по можливості не носити бюстгальтер. Найнебезпечнішим для жіночого здоров'я вони вважають бюстгальтери без бретелей – в такій моделі вага грудей доводиться на його бічні сторони, при цьому на лімфатичні вузли припадає підвищений тиск.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ