Як повідомляє прес-служба Нацбанку, АТ «Дельта Банк» було зараховано до категорії проблемних у жовтні 2014 року, а 3 березня було ухвалено рішення про зарахування банку до категорії неплатоспроможних (постанова від 02.03.2015 №150).

Головною причиною зарахування АТ «Дельта Банк» до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Ураховуючи системне значення АТ «Дельта Банк», Міністерство фінансів України та Національний банк України всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливої участі держави в його рекапіталізації. Але з огляду на незадовільний стан активів банку, регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним.

Станом на 5 жовтня 2015 року в Україні функціонували 122 банки (без врахування неплатоспроможних банків), з них 39 банків з іноземним капіталом.

Упродовж 2014-2015 років правління Національного банку України ухвалило 58 рішень про зарахування банків до категорії неплатоспроможних, 25 з яких – 2015 року.

Протягом зазначеного періоду було відкликано банківську ліцензію та розпочато процедуру ліквідації 52 банків, 33 з яких – 2015 року. Крім того, 2015 року було ухвалено рішення про ліквідацію двох банків («ПАТ «Банк Морський» та ПАТ «ЧБРР»), у яких ліцензії було відкликано 2014 року.

Загалом на сьогодні в категорії неплатоспроможних перебувають 8 банків, у стадії ліквідації – 58 банків.

ІА "Вголос": НОВИНИ