Про це повідомляє прес-служба НБУ на офіційному сайті.

Як зазначено в повідомленні, визнання цих фінустанов неплатоспроможними зафіксовано постановами правління НБУ №150, №151 і №152.

«Після зарахування банків до категорії проблемних (у січні –2015 р – ред.) у Національний банк України не було надано переконливі пропозиції щодо фінансового оздоровлення цих банків, одночасно показники діяльності надалі погіршувалися. Так, регулятивний капітал банків отримав критичних утрат і досяг від'ємного значення. Також банки надалі порушували вимоги нормативно-правових актів Національного банку України», – коментує НБУ стан «Кредитпромбанку» та «Омега банку».

Також у повідомленні йдеться про два великі кредити, які «Дельта банку» надав НБУ в 2014 р.: спочатку на 4,14 млрд грн, а потім на 960 млн грн.

«94% усіх вкладників «Дельта банку» мають внески в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тис. грн, тож вони отримають свої вклади в повному обсязі. Кількість таких вкладників становить 554 тис. Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 6% кількості всіх вкладників) отримають свої вклади в межах суми, гарантованої фондом», – йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ