Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, призначення Крумханзла керівником ПриватБанку - один з перших досвідів у держбанках.

Він висловив впевненість, що новий керівник посилить команду банку, яка «забезпечила збереження лідируючих позицій на ринку».

Наглядова рада Приватбанку призначила чеха Петра Крумханзла у січні.

Крумханзл народився в 1966 році та закінчив Карлів університет у Празі зі ступенем кандидата наук з математики в 1990 році. Він обіймав вищі керівні посади у провідних банках Європейського союзу.

У Приваті наголосили, що Крумханзл під час кризи 2008 року в Україні обіймав посаду члена правління з операційних питань в Райффайзен Банк Аваль. Тоді він досягнув суттєвого зменшення витрат за рахунок реструктуризації мережі відділень та впровадження нових бізнес-моделей, а також адаптував банк до несприятливих ринкових умов. 

Крім того Крумханзл працював на посаді члена правління з операційних питань у компанії, створеній австрійським урядом. Він займався управлінням проблемними активами та визначенням корпоративної стратегії.

Його останній досвід роботи був пов’язаний з ринком Китаю, де Петр на посаді члена правління з операційних питань Home Credit, керував усіма операціями банку, в складі якого працювало понад 85 тисяч людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ