Позаштатний агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко має спростувати свої заяви про корупцію депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Ярослава Дубневича.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на матеріали суду.

Дубневича обурило те, що в інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор.нет» Шевченко заявив про те, що Дубневич намагався дати хабар у розмірі 10 млн гривень за те, щоб НАБУ закрило справу стосовно його компанії.

У грудні 2018 року суд першої інстанції відхилив позов депутата, вирішивши, що заяви агента бюро є лише його оціночними судженнями.

Дубневич не погодився з цим і подав апеляцію.

У середині квітня суд повністю її задовольнив.

«Відповідач (Шевченко) не є журналістом, до інформації яких суспільство звикло ставитися критично, а останній позиціонує себе, як позаштатний працівник правоохоронного органу – НАБУ, до якого в суспільства високий рівень довіри», – зазначається в рішенні суду.

Апеляційний суд постановив, що поширена інформація має негативний характер, оскільки позивач є публічною особою, поширення такої інформації ставить під сумнів дотримання ним законів України та його моральних якостей і принципів, як наслідок, порушує право на повагу до його гідності, честі та ділової репутації.

На думку суду, така інформація також ставить під загрозу його політичне майбутнє як народного обранця, оскільки створює враження, що він бере участь у корупційних сферах і підриває довіру виборців.

Суд стягнув із Шевченка 3,5 тис. гривень на користь Дубневича і зобов'язав агента НАБУ до 17 травня розмістити на сайті «Цензор.нет» спростування своїх звинувачень на адресу депутата Ради.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро підозрює депутата Ярослава Дубневича у привласненні 93,2 млн гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» під час поставки товарів за завищеними цінами у 2015-2017 роках.

ІА "Вголос": НОВИНИ