Дитяча письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой забила на сполох та заявила, що одна із польських фірм зросійщує українських дітей і дорослих.

Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуці».

"Дорогі поляки. Просимо вашої підтримки. Ви знаєте, що в нас іде війна. Крім того, ми ще й боремося зі зросійщенням українців та з постколоніальним синдромом. Вам, полякам, вдалося побороти зросійщення і тепер за вашою польською освітньою програмою польські діти вивчають роман Стефана Жеромського «Сізіфова праця», якраз про протидію польських студентів російському зросійщенню.

Ви знаєте, якою важливою для вашої нації була боротьба зі зросійщенням, для утвердження вашого народу на вашій землі. Тепер ця боротьба важлива для нас, українців.

Кожного дня ми стикаємося не лише з війною, а й з іншими викликами. Нам протистоїть російська імперія зла, яка продовжує запускати в тіло України свої щупальця і утверджувати свою мову на нашій землі, щоб ми не мали своєї мови і своєї ідентичності.

Особливо прикро, що цьому допомагає польська фірма з вивчення в Україні англійської мови. Ця польська фірма «Спік ап» зросійщує українських дітей і дорослих.

Коли відкрити їхній сайт в Україні, він за замовчуванням відкривається російською мовою. Кажуть, що є і українська версія, але в мене, людини зайнятої, не вистачило часу її знайти. Принаймні, з першого погляду не видно, де ця опція, щоб з російської мови перемкнутися на державну мову України – українську.

Роз’яснення на заняттях ведуться російською мовою.

Якщо подзвонити телефоном – по телефону з клієнтами теж розмовляють російською мовою.

Реклама – російською.

Ми, українці, тримаємо в себе в країні лінію оборони. Гинуть українці на війні з російською імперією, поки в Польщі мир і затишок. Особливо боляче, що польська фірма «Спік ап» не реагує в Україні на наші звернення свою діяльність проводити державною мовою.

Просимо вашої допомоги, шановні поляки! Зверніться, будь ласка, на місці, в Польщі в центральний офіс і передайте, що ганебно з їхнього боку паратизувати на українській землі, встромляти нам у спину ножа і допомагати росії нас гнобити.

Знаю про друга українців, поляка, який неймовірно любить Польщу, але й співчуває нашому народові, допомагає юридичними послугами Пшемислава ліс Маркевича. Прошу його допомогти у цій справі, звернутися в центральний офіс у Польщі цієї ганебної фірми і встановити справедливість: 1. Фірма «Спік ап» повинна проводити свою діяльність в Україні українською мовою. 2. Сайт фірми «Спік ап» повинен бути за замовчуванням українською мовою. 3. Реклама повинна бути українською мовою 4. Спілкування менеджерів по телефону і в офісах повинне бути українською мовою. 5. Роз’яснення на заняттях для початківців повинні проводитися державною українською мовою", - написала вона.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3053907257974719&set=a.352538551444950&type=3

ІА "Вголос": НОВИНИ