Учора, 27 серпня, глава депутатської підготовчої групи Дмитро Разумков оголосив, хто очолить парламентські комітети. Найбільш резонансним рішенням стало призначення Нестора Шуфрича, нардепа від «ОПЗЖ», главою комітету зі свободи слова, що викликало несприйняття в громадськості та журналістів.

Як пише видання ZN,UA, медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав народних депутатів не підтримувати призначення Нестора Шуфрича головою парламентського комітету з питань свободи слова і обрати на цю посаду більш гідну кандидатуру.

Рух підкреслив, що лідери і члени ОПЗЖ використовують підконтрольні їм ЗМІ для маніпуляцій і пропаганди.

«Лідери і члени цієї політичної сили не раз були помічені у використанні контрольованих ними медіа для маніпуляцій громадською думкою і пропаганди, зокрема проросійською. Один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук послідовно просуває в Україні інтереси країни-агресора, зокрема, через маніпуляції і цензуру у фактично підконтрольних йому ЗМІ», – йдеться в заяві, опублікованій на сайті Detector Media у вівторок, 27 серпня.

За даними моніторингу ГО «Detector Media», телеканали «112. Україна», NewsOne і ZiK грубо порушують журналістську етику і систематично відтворюють пропагандистські меседжі.

Також телеканал «Інтер», який належить ще одному представнику «Опоплатформи» Сергію Льовочкіну, активно використовується для піару цієї політсили.

У заяві звернено увагу також на те, що серед представників «Опозиційної платформи – За життя» чимало колишніх регіоналів, які 16 січня 2014 року голосували за «диктаторські закони» і фактичне запровадження цензури.

Як писав «Вголос», у Верховній Раді дев’ятого скликання визначилися з керівниками парламентських комітетів.

Додамо, сьогодні, 28 серпня, напередодні урочистого засідання ВРУ 9-го скликання, підготовча група з новообраних нардепів проведе чергову зустріч.

Також нагадаємо, народні депутати від партії «Опозиційна платформа – За життя» не мають наміру в діловому спілкуванні в Парламенті послуговуватись українською мовою. Натомість виступатимуть тією мовою, якою їм зручно. Про це заявив представник від «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич.

ІА "Вголос": НОВИНИ