Український чемпіон світу з боксу Олександр Гвоздик шокував заявою про війну з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю порталу Tribuna.com.

«Війна - все одно засіб наживи. Не буває війни просто так, коли просто вирішили повоювати. Сьогодні це все бізнес. Влаштували війну компанії, що виробляють техніку, заробляють на військовій техніці. Ніхто ж не воює, просто тому, що хтось когось образив. Воюють тому, що там є нафта, якісь стратегічні території, інтереси», - заявив боксер.

Та додав: «Людям нав'язують якусь ідеологію, що перетворює їх в інструменти. От чомусь і ми з росіянами стали ворогами. Чому? Тому що, наприклад, нашому президенту потрібна була димова завіса, щоб спокійно грабувати нашу країну. Як варіант. Я не знаю, які там тонкощі. Але це точно не те, що на нас російські напали, щоб забрати території. Я вас благаю. Це скільки вам має бути років, щоб в це вірити? Що це через те, що одні говорять російською, а інші - українською. Це ж нісенітниця. Може, я дурний. Але я в це не вірю».

«Я думаю, це все нав'язане людям, щоб відволікати їх від основних проблем. Плюс війна - це ж прибуткова справа. Винні обоє. Думаєте, Порошенко з Путіним не на зв'язку? Я вас благаю…», -  резюмував Гвоздик.

Як писав «Вголос», Гвоздик вперше привезе в Україну чемпіонський пояс WBC.

ІА "Вголос": НОВИНИ