Лося, занесеного до Червоної книги України, вбили в перший день полювання на Чернігівщині. Тварині було всього лише три роки, а важив він близько трьох центнерів.

Про це повідомляє ТСН.

Виявили поранену, але ще живу тварину інші мисливці та одразу ж зателефонували єгерю, який і викликав на місце події правоохоронців.

Знайшов лося мисливець Микола Семенченко разом з компанією односельців. В той день в лісі полювали жителі сіл Махновки і Омбиша.

Досить важко з'ясувати, в якій саме частині лісу стріляли, адже за 300 метрів від місця, де знайшли тварину, проходить межа лісництва. З якої рушниці стріляли в лося, з'ясувати поки також не вдалося. Зброю, отриману у мисливців, які перебували на місці інциденту, здали на експертизу.

В Україні популяція цих тварин знаходиться на межі зникнення. Всього у наших лісах налічується понад 4,5 тисячі особин. За вбивство лося винуватцю загрожує штраф у розмірі 130 тисяч гривень.

Протягом поточного року на Чернігівщині було вбито чотири лося, проте не покарали жодного браконьєра.

Як писав «Вголос», шостий апеляційний адміністративний суд переніс розгляд апеляції Міністерства екології та природних ресурсів України щодо занесення лося європейського до Червоної Книги України.

ІА "Вголос": НОВИНИ