Спочатку Востріков звинуватив у пожежі «корумповане суспільство, яке підтримується ВВП». Проте вже згодом він виступив уже з кардинально іншою заявою.

На відео, опублікованому «МБХ медиа» 29 березня, Востріков назвав Путіна «не президентом, а царем».

Востріков також заявив, що у жахливій трагедії не винен ні Путін, ні губернатор області. А росіян він закликав перестати влаштовувати масові мітинги.

«Ми не будемо вирішувати проблеми через мітинги, мітинги потрібні «майданщикам». Проблема не в Путіні і не в Амарі Гуміровічі. Володимир Володимирович у нас не президент, а цар. Влада повинна бути сильною. Структури під ним його бояться, звіти нечесні дають», – заявив Востріков.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерові почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

На наступний день тисячі жителів вийшли на протест на центральну площу.

Путін і Тулєєв не захотіли виходити до мітингуючих і замість себе прислали ОМОН і Росгвардію. Губернатор Кемеровської області втік від розправи жителів, обурених ставленням влади до трагедії.

Через два дні після трагедії Путін прокоментував жахливу пожежу в Кемерові.

Також згодом з’явилась інформація, що пацієнти, яких відвідав у кемеровській лікарні президент Росії Володимир Путін, були «підсадними качками».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ