Таку думку висловив голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс, відповідаючи на питання журналу «Новое время страны» про майбутні вибори президента Росії.

«Навіть якщо б Путін раптово зник, там є і більш яструбині фігури. Думати, що лідер Росії визначає порядок денний -– омана. Не Путін створив таку Росію – це Росія зажадала на трон такого, як Путін. Тому не вважаю Путіна дияволом, який править хорошою, доброю країною. І навіть, якщо відбувається якесь тимчасове відхилення, як було за часів Єльцина, потім все знову стає на свої місця», – вважає Зісельс.

Він підкреслив, що сучасна Росія хоче бути імперською і їй важливо, щоб її боявся весь світ. «Вона хоче межувати тільки сама з собою. І ця країна не зміниться, поки не зазнає якої-небудь жорстокої поразки, як свого часу Німеччина і Японія.

Тільки подібне потрясіння може змінити саму форму країни, так і її ідентичність. Але оскільки зараз немає фактів, які призвели б Росію на межу такої жорстокої поразки, то я багато років не розраховую на позитивні зміни в цій країні. Головне, щоб вона не лізла до нас і інших. На жаль, це неминуче. Постійна агресія – це закон розвитку імперської системи», – резюмував він.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ