Юрист, голова «Об'єднання добровольців» Олена Живко заявила про погрози з боку голови Нацполіції Львівщини, колишнього беркутівця Василя Віконського. За словами активістки, Віконський активно співпрацює з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Про це Живко заявила в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів»  на телеканалі НТА.

«За усі пікети проти мера мені телефонують працівники поліції. Віконський мені каже, що, якщо ми не зупинимось, то посадять навіть мою маму. Ви собі уявляєте, активісту говорити такі дурнуваті речі?! Мені погрожують моїми батьками! Я розумію, що ця людина невипадкова. Він поставлений для того, щоб усіх нас »приземляти«, щоби ми не могли підняти голову», - зазначила Олена Живко.

Активістка заявила, що одіозного беркутівця до Львова призначили навмисне - задля «розправи» з місцевими активістами та контролю за областю, яка єдиною в усій Україні не підтримала теперішню владу.

«Призначення беркутівця керівником поліції Львівської області абсолютно невипадкове. По-перше, теперішнє керівництво держави не влаштували результати президентських виборів на Львівщині. Вони зрозуміли, що телебаченням цю область не візьмуть і взялися за старі совєцькі методи. Призначили сюди беркутівця і почали розправу над усіма активістами. Зокрема, наді мною та »Об'єднанням добровольців«, - зазначила юрист.

»По Шевченківській райдержадміністрації слідство ведеться однобоко, порушень мільйон. Я прийшла як адвокат разом із представниками «Об'єднання добровольців», після чого мені вручили повістку про виклик як свідка. Що є абсолютно незаконним, адже в законі чітко прописано, що адвокат не може бути допитаним. Якщо пан Віконський разом зі своєю дівчинкою зі слідства (очевидно, йдеться про керівника слідчого управління ГУНП Наталію Харченко, - ред.) звик такі речі робити у Хмельницькому, Івано-Франківську, то їх там уже дуже добре знають. Кажуть, що вони звикли працювати по беззаконню, закони для них неписані. Так от, вони мають зрозуміти, що Львів трошки інше місто. Люди тут реагують зовсім по-іншому. Тому їхні залякування і протиправні дії не пройдуть і знайдуть своє покарання", - додала Олена Живко.

Нагадаємо, напередодні доктор юридичних та історичних наук, професор КНУ ім.Т.Шевченка, генерал-полковник у відставці Іван Білас заявив про злочини голови Нацполіції Львівщини, ексберкутівця Василя Віконського.

Перед цим Личаківський районний суд Львова зобов’язав Львівське територіальне управління ДБР невідкладно розпочати досудове розслідування по факту вчинення кримінального правопорушення керівником слідчого управління ГУ Нацполіції Львівщини Наталією Харченко. Посадовця підозрюють у перевищенні влади або службових обов’язків, що спричинило істотну шкоду державним інтересам. Відповідна заява надійшла до ДБР на початку грудня.

З цього приводу прокурор Львівської області Ірина Діденко ініціювала позапланову перевірку обласної поліції.

Як відомо, заступником голови ГУНП Львівщини Наталія Харченко стала у жовтні 2019 року – після того, як головою ГУНП став колишній беркутівець Василь Віконський. До цього Харченко обіймала аналогічну посаду у Хмельницькому управлінні, яке до призначення у Львівську область очолював також Віконський.

Досі повідомлялося, що Василя Віконського та Наталію Харченко підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки, дрібне шахрайство та тиск на місцевих підприємців.

ІА "Вголос": НОВИНИ