Представник кандидата у президенти Петра Порошенка просить Комісію внести зміни у положення про порядок проведення дебатів, щоб президент встиг взяти участь у дебатах на НСК «Олімпійський» та на «Суспільному».

Про це на брифінгу 17 квітня заявив представник штабу Порошенка Олег Медведєв, передає «Українська правда».

«Оскільки є закон, який вимагає дебатів на »Суспільному«, є відповідна інструкція ЦВК, то сьогодні, від імені нашого кандидата, його представник Руслан Князевич звертається до ЦВК з клопотанням щодо внесення змін до положення про порядок проведення дебатів», - сказав він.

Медведєв пояснив, що роблять це для того, щоб змінити час проведення дебатів на «Суспільному» так, аби Президент міг бути присутнім і на стадіоні, і в студії.

«Наш опонент відмовився від будь-якого іншого часу проведення дебатів, які зафіксовані на 20:00 на »Суспільному«, і наполягає, що має бути саме 19:00. Хоча ми так думаємо, що 19 година поставлена спеціально з розрахунку на те, що законослухняний громадянин Порошенко має на 20:00 поїхати на »Суспільне«, і ніби він через це не зміг би взяти участь у дебатах о 19 годині», - сказав Медведєв.

Він додав, що Порошенко «готовий бути і там, і там».

«Тому, щоб розставити всі крапки над і, ми звертаємося до ЦВК, щоб так сформували вечірній графік, щоб Порошенко міг бути на дебатах на стадіоні з Зеленським і взяти участь у тих дебатах, які передбачені чинним законодавством», - підсумував Медведєв.

Нагадаємо, що у Порошенка назвали точний час та умови дебатів на “Олімпійському”.

Напередодні Порошенко все ж вирішив прийти на дебати до Зеленського 19 квітня, але поставив умову.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ