Про це інформує прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

«Сьогодні вкотре перенесли судове засідання з вини сторони обвинувачення: не з'явився прокурор, який веде справу добровольця Олександра Станкова. Суд використовують для того, щоб активних політичних діячів щотижня викликати для беззмістовних судових засідань у Києві», – прокоментував ситуацію один із обвинувачуваних, керівник фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк.   

Нагадаємо, що справу одеського добровольця московсько-української війни Олександра Станкова нещодавно долучили до загального провадження. Він став одинадцятим свободівцем, які є обвинуваченими у справі.

Юрій Сиротюк також зазначив, що всі обвинувачувані сьогодні отримали уточнення позовних вимог щодо матеріального відшкодування двом військовим частинам національної гвардії: «Таке враження, що чим більше буде розкрадатися майно Нацгвардії, чим більше син Авакова буде шити рюкзаків, тим більші будуть уточнені позовні вимоги до нас. Можемо передбачити, що підлеглі Авакова можуть красти будь-що, а потім списати на захисників Конституції. Цікаво, що ще на нас спишуть через два роки після подій 31 серпня 2015 року? Не здивуюся, якщо тисячі рюкзаків Авакова виявляться в нашій справі – і нам доведеться за це платити.

У той час, коли країна є прохідним двором для російської агентури, державна влада робить усе, аби скувати добровольців судовими справами і слідчими ізоляторами».

Зазначимо, що судові засідання у справі захисників Конституції відбуваються щоп'ятниці о 14:00 в Подільському районному суді Києва (вул. Хорива, 21).

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ