Таку заяву зробила відома російська журналістка Євгенія Альбац в інтерв'ю «Ехо Москви», ділячись враженнями від поїздки в Україну, повідомляє Обозреватель

«Я вам повинна сказати, в Америці теж люди не розраховують на державу тільки найбідніші розраховують на державу. Це якраз показник розвиненості громадянського суспільства, розумієте?», зазначила журналістка.

«Люди вчаться жити без держави. Це те, на жаль, що в нас було і розвивалося в 90-х і в першій половині 2000-х, і потім знову скотилося до цього патріархального стану, коли є один «папа», який знає, як правильно і потрібно, а всі інші стоять з простягнутою рукою і кажуть: «Володимир Володимирович, не дасте трішки? Трішки не дасте, немає? Тому що ми самі не можемо». Розумієте? Це жахливо, що, на жаль, у нас багато в чому ми повернулися до стану совка, коли людина без інститутів держави вижити не може», – констатувала вона.

Коментуючи заяви Путіна про те, що українці і росіяни – це один народ, Альбац зазначила: «Я абсолютно не згодна, тому що, ну, Володимир Путін – може бути, в нього проблеми з історією, з освітою, з етнографією тощо. Можна повчитися – це нічого, буває (і в його віці теж). Це 2 народи, але дуже близьких. Є росіяни і є українці. Україна – суверенна країна, яка зараз вибудовує свою державність. І хай їм допоможе Бог».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ