[media=135687,135688] 

Про це сьогодні, 10 липня, під час круглого столу на тему: «Волинь-43» як складова антиукраїнської пропаганди у Польщі» розповів керівник Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова Олег Баган, передає кореспондент «Вголосу».

«Був величезний кількадесятилітній польсько-український конфлікт, що розпочався у 1918 році. А події на Волині були лише спалахом української активності вкінці того великого процесу», - уточнив він.

Також Олег Баган зауважив, що поведінку Польщі, особливо протягом останніх років, ми можемо сміливо називати поведінкою найбільшого провокатора Європи.

«Можна заперечити, що більш агресивно поводиться Угорщина, але за масштабами зовнішніх дій польських – це набагато страшніший конфлікт, бо це більша держава. І її геостратегічне значення не до порівняння з Угорщиною», - зазначив керівник Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова.

Як писав «Вголос», Президент Польщі Анджей Дуда, перебуваючи у Волинській області 8 липня, заявив, що події на Волині 1942-44 років були не війною між Польщею та Україною, а етнічною чисткою.

Більше про проблему читайте також тут: «Пацифікація, «Вісла», антисемітські погроми…Не полякам говорити про геноцид».

ІА "Вголос": НОВИНИ