Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 23 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«З метою усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил, враховуючи експертний звіт та висновки Галицької районної адміністрації щодо аварійного стану Монумента бойової слави радянських збройних сил,  виконавчий комітет вирішив: визначити Галицьку районну адміністрацію замовником проведення першочергових протиаварійних заходів на окремих частинах Монумента бойової слави радянських збройних сил з подальшою передачею основних елементів до Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», – йдеться у рішенні.

Окрім того, на засіданні виконавчого комітету вирішили, що потрібно провести містобудівний аналіз загального стану території, де знаходиться сумновісний пам'ятник.

«Оголосити Міжнародний архітектурний конкурс на облаштування простору, обмеженого вул. Стрийською, вул. Героїв Майдану, вул. Д. Вітовського та пл. І. Франка», – йдеться у рішенні.

У коментарі кореспонденту «Вголосу» заступник міського голови Львова Андрій Москаленко заявив, що міська рада має намір демонтувати лише 30-метрову стелу, оскільки вона перебуває у аварійному стані та становить небезпеку для людей. Демонтовувати весь пам'ятник у Львівській міськраді поки не планують.

«З понеділка Галицька районна адміністрація має розпочати юридичну роботу з підготовки до демонтажу 30-метрової стели. Роботи з демонтажу стели плануємо закінчити через місяць. Також ми хочемо бачити, як ця територія у подальшому розвиватиметься, а тому і оголосили міжнародний конкурс з облаштування цієї ділянки. Також працює робоча група і на її засіданні ми розглядали варіант повного демонтажу Монумента. Остаточну долю цього пам'ятника ми розглянемо на засідання цієї групи. Також ми проаналізували, що інші елементи Монументу перебувають у задовільному стані», – зазначив Андрій Москаленко.

Як писав «Вголос», активісти переназвали Монумент бойової слави радянських Збройних сил.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ