Про це 29 січня 2018 року заявив лідер ВО «Свобод» Олег Тягнибок біля Меморіалу пам’яті Героїв Крут на Чернігівщині під час мітингу з нагоди 100-ліття крутянського чину, передає прес-служба партії.

Так, у виступі очільник націоналістів нагадав, що за тиждень до бою під Крутами, 22 січня 1918 року, було проголошено самостійність Української Народної Республіки. Він наголосив, що подвиг, який здійснили крутянці по тому, мав на меті зберегти незалежність для України.

«Завдяки чину крутянців було виграно час для підписання Брестського мирного договору. Українську Народну Республіку – право нації на Незалежність – визнали на міжнародному рівні», – заявив лідер «Свободи».

Водночас Олег Тягнибок зауважив, що здобуту кров’ю сторіччя тому українську незалежність було втрачено через недалекоглядність і шкурність інтересів тодішньої владної верхівки. І зараз, за його словами, історія повторюється.

«Коли сто років тому нація вже повстала, люди, які волею випадку опинилися на її чолі, гендлювали та бігали домовлятися з одвічним ворогом – московитом. А тодішніх українських революціонерів і добровольців цькували, дискредитували, а потім репресовували.

Як і сьогодні, тоді ця псевдоеліта думала, що можна опертися на вчорашню номенклатуру, ігноруючи двигун і творців революції – українську націю. І сьогоднішня влада по колу намагається завести українську націю на ту ж слизьку доріжку.

Націоналісти, зокрема «Свобода», ще з 1991 року, коли було відновлено українську незалежність, наголошували, що Росія – це причина всіх бід в Україні. Націоналісти завжди знали не тільки те, що московити нападуть, але і як, де та чиїми руками вони готують ці напади. Розв'язаними руками агентури Кремля, руками охамілої від безкарності п'ятої колони.

І давайте згадаємо: а хто усіляко опирається пророчій правді «Свободи»? Хто волав, що московити – «братній народ», Москва – «наш стратегічний партнер», «флотам бить – флотам дружить», «не розпалюйте», «не провокуйте нашого сусіда»? Чи не ті самі діячі, що зараз при владі, рвуть на собі вишиванки і б'ються п'ятою в груди, які вони «патріоти», «рятівники України», «сильні команди для складних часів»? А тим часом далі гендлюють з агресором.

Очевидно, що не дійшло б і до цієї війни, не було б новітніх Крут на Савур-могилі, в Донецькому аеропорту, Дебальцевому та Ілловайську, якби як тоді, так і зараз державою керували не короткозорі гендлярі, а далекоглядні націоналісти», – заявив Голова ВО «Свобода».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ