[media=139060,139061,139062,139063,139064] 

Це уривок із доброї казки «Найхоробріша акула Лоло». Книжечку сьогодні прочитала дітям в рамках презентації соціального проекту «Острівці радості від Лоло» Марта Більська.

На кошти, виручені від продажу книжечки, облаштують дитячі куточки – «острівці радості» – у всіх відділеннях Львівської міської дитячої клінічної лікарні та дитячих відділеннях міських поліклінік.

Дитячі куточки облаштують кольоровими столиками та кріслами, забезпечать канцелярськими виробами, розмальовками, папером для малювання і т.д.

«У розрізі стратегії «Львів дружній до дітей» було б добре, щоб дружніми до дітей були і медичні установи в частині створення таких дитячих куточків. Бо у приватних клініках такі куточки є, діти проводять там багато часу. Я дуже рада, що у нас є такий соціально-відповідальний бізнес, який готовий долучатися до забезпечення добробуту у місті», – розповіла ініціаторка проекту «Острівці радості від Лоло» та депутатка  фракції БПП «Солідарність» Уляна Пак.

Перший тираж книжечки становить 2000 екземплярів. Його друк організували представники соціально-відповідального бізнесу, який місто намагається залучати до співпраці.

«Це дуже крута ідея. Я – мама двох дітей і знаю, як діти нудяться у лікарнях. Хочеться, щоб дітки були хоробрими і вірили в добро. Тому казку написали доброю і натхненною. Книжечки продають у ресторані 36По. Потім планується ще «Королівська пивоварня» і «Кабінет». У куточках ще будуть полички для книжок. Відповідно, якщо є непотрібні книжки, то приносьте їх, і ми ними наповнимо «острівці радості», – додала співорганізаторка соціального проекту та маркетолог ресторану «36По» Яна Банк.

Першу книжку придбав керівник Управління охорони здоров'я Володимир Зуб, який був присутній на презентації.

«Створити умови, максимально наближені до домашніх, – це дуже важливо у процесі лікування, зокрема для психологічного стану дитини. Це впливає на процес одужання. Ми вдячні усім, хто долучився і хто ще долучиться до цього проекту», – сказав Володимир Зуб.

Організатори планують зібрати на реалізацію проекту 150 000 грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ