Після цього потрібно буде лише зачистити бандформування.

Про це командувач НГУ розповів в інтерв'ю «Апострофу».

«Так, там є виродки, які, користуючись ситуацією, посідають якісь посади, мають преференції в управлінській діяльності так званих «республік». Але щойно ми перекриємо їм кисень, щойно візьмемо під контроль кордон (з Росією, - ред) - нам не треба буде навіть туди заходити і воювати там. Все саме собою стане на свої місця. Бандформування ми зачистимо. Треба тільки дати людям там можливість вдихнути повітря свободи, яке є в нас тут. І все стане на свої місця», - наголосив Аллеров.

Він також розповів, що жителі тимчасово окупованих територій сильно розчарувалися в «руському мирі» і хочуть повернутися до складу України.

«На Донбасі... коли почалася війна, ми побачили переляканих людей. Людей, які не бажали війни. Які не розуміли, що відбувається. Які були залякані вже російською пропагандою, яка ще за Майдану показувала їм абсолютно альтернативну «реальність». Все, що було на Майдані, для них - це зло. Всі, хто там був – «майдануті», за винятком «Беркуту». Людей штовхали до висновку: краще відокремитися та йти до Росії. Але сьогодні вони відчули на собі, що таке російська агресія, яким потужним може бути вплив пропаганди на свідомість звичайних громадян. Вони відчули на власній шкірі, що їхній омріяний «русский мир» - це тоталітарний режим, це аналог Північної Кореї з її вічним «одобрямсом». Це – шлях в нікуди», - зазначив командувач Нацгвардії.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ