Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Нічого доброго. Худий, страшний такий. Скелет, один скелет», - розповіла Наталя Балух.

За її словами, Володимир не розповідає їй про стан свого здоров’я, аби її не засмучувати.

«Але я ж бачу, що він такий страшний, що я просто в шоці. Лише кістки та шкіра на кістках. Виглядає, як старий. Він ніколи мені не скаже, що в нього щось погано зі здоров’ям. Ніколи. Я знаю, що він і хворів, і поперек болів, і нога, і взагалі все було погано, але мені казав, що все добре», - зазначила мати заручника Кремля.

Їхня розмова відбулася в присутності поліцейського.

Володимир Балух, за словами матері, лише іноді їсть кисіль з вівсянки та сухарі.

«Я вже не знаю, що і думати. Дочекаюся я його чи ні», - каже мати.

Як писав «Вголос», Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова звернулась з вимогою дозволити їй терміново відвідати ув'язненого Володимира Балуха в окупованому Криму.

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українця, також встановили камери відеоспостереження.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ