[media=149264,149265,149266] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Представники комісії поспілкувалися із працівниками закладу, директором, яка  очолює заклад уже 20 років, та оглянули класи, в яких навчаються діти. Також  поцікавилися, чи ефективно тут використовують бюджетні кошти.

«Це один зі стандартних закладів, у яких ключовим порушенням є  завищена кількість працівників. У закладі працює три бухгалтери. Зранку на робочому місці не бачимо жодного, а зарплату вони отримують, - зазначив Володимир Гірняк. -  Ми були тут з комісією два тижні тому, відповідно у списку було зазначено 136 дітей. Зараз – 120. А в реалії у класах нарахували 40. А харчування вони сьогодні передбачили на 60. А це гроші громади області, які можна витратити на інші потреби. Тому треба починати реорганізацію».

За словами голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку ЛОР Олега Домчака, тут працює 78 осіб, 36 з них – обслуговувальний персонал.

«11 мільйонів гривень на рік йде на утримання цього залкаду. З них – 70% - на зарплати і енергоносії. З обласного бюджету виділяють 2,3 мільйонів гривень. А багато працівників немає на роботі. Відповідно треба вжити заходів і подумати, чи потрібно тут стільки вчителів», - додав він.  

Директор закладу Любов Іваницька ж пожалілася на аварійність фасаду закладу та  наголосила на необхідності його ремонту. 

Також, як зазначила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, треба звернути увагу керівників інтернатів на виконання своїх обов’язків. А області необхідна стратегія розвитку комунальних закладів позашкільної освіти.

ІА "Вголос": НОВИНИ