Те, що після фейкових виборів ДНР/ЛНР українська влада досі повторює міф про безальтернативність давно мертвих мінських угод ставить під сумнів її адекватність. Про це заявив голова волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

«Так звані вибори у ДНР і ЛНР, які відбулися 11 листопада, дають Україні чергові залізобетонні підстави заявити про свій безальтернативний вихід із бездарних і шкідливих для держави мінських домовленостей. Будь-яка країна, що має адекватну владу, давно б так зробила. Російські окупанти вкотре дали Україні усі підстави поставити назавжди крапку на мінських угодах. І знову українська влада вперто відмовляється користатися цим шансом вийти з глухого дипломатичного кута, в який сама себе загнала у вересні 2014 року.

Наче віслюк, вона з убивчою самовпевненістю й елементами садомазохізму тримається за вже давно мертві домовленості, які ще й становлять загрозу національним інтересам. Замість повернення до умов Будапештського меморандуму та залучення в перемовний процес гарантів української незалежності, триває театр абсурду. Замість того, щоб визнати свої помилки, влада все більше затягує країну у зашморг дипломатичного нокауту», — наголошує свободівець.

«Українська влада, яка з усіх сил трубить про реформи і вдає зі себе великих патріотів, якось сором’язливо пропустила повз свою увагу так звані вибори, які проводили в ОРДЛО окупанти. Обмежилися хіба що черговою беззубою заявою без жодних конкретних дій.

Така реакція цілком зрозуміла з огляду на те, що теперішня правляча верхівка займається питанням самозбереження себе у владі. А якісь там процеси в якійсь там зоні бойових дій, на території України, захопленій Кремлем, її не обходять. Боротьба за владу важливіша», — констатує Анатолій Вітів.

Політик висловлює думку, що за такого стану справ скоріше мінські угоди офіційно розірве Росія, ніж Україна.

"Свобода" давно каже про те, що ці «угоди» спрямоаані на подальший демонтаж України і що з них треба виходити. Проте вийде з них скоріше Кремль. Та ще й з користю для себе. В цьому нема сумнівів. Згадайте ситуацію з харківськими угодами та договором про перебування російського флоту в Севастополі. Замість того, щоб їх розірвав Київ, їх розірвала Москва. Тільки пізніше, коли отримала повний контроль на півостровом. Проте, схоже, українські владі потрібна ще більш очевидна демонстрація непотрібності Україні цих «контактних груп» у Мінську, які збираються, щоб констатувати: відбуваються бойові дії та гинуть люди. І справді, безальтернативний токсичний Мінськ — геніальна перемога «великого дипломата» Порошенка!»

ІА "Вголос": НОВИНИ