[media=154559,154560,154561,154562] 

Чоловіки прийшли у костюмах, дами – у вечірніх сукнях. Військовослужбовці, за винятком  одиниць, – у звичній для себе військовій формі. Публіку розважали Павло Табаков, Галицький академічний хор, капела «Дударик», балет «Життя» та інші.  

Перед офіційною частиною усім продемонстрували гасіння пожежі сучасною гусеничною броньованою машиною, а також евакуаційний танк «Лев». Потім – ролик зі спецефектами про міць та потужність «Дозору».

Більшість учасників АТО, запрошених на захід, залишилися розчарованими дійством. Серед них – і військовослужбовець Іван Кривий.

«Ця програма не доречна: поєднання зброї і мистецтва мали би вразити та приховати все, що ховається всередині. А ховається насправді за усім цим використання військової тематики та війська як декорації для шоу. Це зверхність і нерозуміння болю, який переживає людина на війні, та нерозуміння усіх цих людей, - наголосив він. - Дійство нагадує, що посередині стоїть «Дозор» та техніка, а не людина, яка тут другорядна. Саме це і заклали у концепції своєрідного російського «побєдобєсія». Не вистачало зараз ще священика, який це все покропить. І тоді ми нічим не відрізнятимемося від нашого ворога. Щодо балерин на танках – не думаю, що це був жарт. Просто громадськість змусила внести корективи у програму».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ